måndag 1 februari 2016

Det är mycket nu

"Det är mycket nu", är ett uttryck som jag förstått är ett allmäntillstånd mer än något som infaller under vissa perioder. Vår tids dilemma är att tiden inte räcker till det utbud av engagemang och aktiviteter som finns att ta del av. Frustrationen ökar när vi märker att det viktigaste, tid för familjen, blir något vi måste schemalägga. Vare sig vi vill eller inte lever vi i denna verklighet. Allt händer i en rasande takt, barnen blir äldre, dödsfall i familjen, nytt jobb. Men det gäller att lära sig vara tacksam för det man har, varje dag.


Här i kommunen har vi stora frågor på gång. Kostsamma investeringar. Det finns behov av skollokaler, särskilda boendeplatser och fler bostäder. En bidragande orsak till det snabbt ökade behovet av skollokaler och bostäder är vårt mottagande av människor som flyr krig. Jag hoppas att vi får behålla en stor del av dessa människor som kommit till oss. Det är en stor tillgång för oss som ständigt går nedåt i befolkningsmängd.


Då är bara problemet hur vi ska komma överens om hur dessa investeringar ska ske. Den politiska ledningen är bristfällig minst sagt. Den fysiska närvaron är låg och förmågan att leda och hålla ihop hela organisationen brister på flera punkter. Dåligt uppträdande mot tjänstemän, oförmåga att leda processer som gäller våra investeringar är två exempel. När man fått förtroendet av väljarna att leda en kommun och hela dess verksamhet måste man ta det på allvar. Inte tänka att tjänstemännen ska sköta det eller att det ordnar sig bara tiden går. Skärpning skulle jag vilja säga till den nuvarande politiska ledningen för Ovanåkers kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar