fredag 5 oktober 2012

Innovation Gävleborg




Förra veckan var jag till Gävle på en dag som handlade om innovation och företagande. Hur underlättar vi för detta i vårt län? Vi fick lyssna på olika föredragare, bl.a. Håkan Karlsson som bor i Kilafors. Han jobbar som filmklippare och är en framgångsrik sådan. Jätteintressant att höra varför han flyttade till kilafors och hur det funkar för honiom att jobba därifrån. Egentligen skulle han behöva bo i Stocholm, eller åtminstone trodde han det förr. Nu ser han att Kilafors faktiskt funkar bättre!

Tekniskt var det ett problem att vara långt från Stockholm, vilket gjorde att han utarbetade en teknik som kallas HAWC som möjliggör för honom att arbeta med sina projekt var han än befinner sig.



Så roligt och inspirerande att se detta exempel på hur vi får vår landsbygd att fortsätta leva. Han ser liskvalite´n i att hitta ett lugnare tempo på en mindre ort och vill verkligen vara med och utveckla bygden. Hans företag har kunder på besök som i sin tur ger andra företag på orten kunder. Suveränt !

Håkan Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar